وبلاگ

امکان گرفتن سهم ارث از زمین توسط فرزندان خواهر از فرزندان برادر

آیا فرزندان خواهر می توانند پس از سالها سهم ارث خود را از فرزندان برادرها بگیرند ؟

  • یکی از موجبات انتقال مالکیت به موجب ماده 140 قانون مدنی ارث است؛ به این معنا که هنگامی که شخصی فوت می کند وراث قانونی وی مالکان ماترک اموال او می شوند و به موجب ارث به آنها انتقال پیدا می کند.
  • در فرض سوال متوفی در حالتی فوت کرده است که تنها فرزند یا فرزندان وی وراث او هستند و آنها از اجتماع پسر و دختر تشکیل شده اند. بدون آنکه پدر مادر وی در زمره وراث او قرار بگیرند. چرا که فرزندان در طبقه اول صنفی جداگانه از پدر مادر دارند و در کنار آنها ارث خواهند برد. طبق ماده 907 قانون مدنی که در مورد اجتماع وراث فرزند اعم از پسر و دختر بحث به میان آورده است اگر وراث اجتماعی از دختر و پسر باشند تمام ترکه را به قرابت می برند و سهم ذکور دو برابر اناث می باشد. 
  • در صورتی که در مطالبه سهم الارث تواقفی پیش بیاید و با تاخیر این تملیک بخواهد صورت بگیرد، و شاید وراث فوت کنند و وراثِ وراث بخواهند این سهم الارث را مطالبه کنند، این حق از بین نخواهد رفت چرا که فوت مورث از موجبات تملک سهم الارث خواهد بود و آنها در هر صورت مالک هستند و این مالکیت از زمان فوت ایجاد خواهد شد و یک اشاعه قهری برای وراث که شرکا نیز محسوب می شوند نیز ایجاد خواهد شد. 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص گرفتن سهم ارث از فرزندان برادر توسط فرزندان خواهر

♦  در نظر داشته باشید که قوانینی که در زمان فوت مورث لازم الاتباع بوده اند، نسبت به آینده موثر هستند و اصطلاحا در قوانین مدنی عطف به ما سبق نمی شوند به این معنا که عملی که در قانون جدید غیر قانونی محسوب شده است ، تنها نسبت به کسانی اعمال می شود که از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون مرتکب آن شده اند که به آن عطف به ماسبق نشدن قوانین مدنی می گویند . یکی از موارد شایع در زمین های اوقافی بوده است که معمولا به موجب قانون وقت، متولی و مستاجر بعدی زمین ها پس از فوت پدر، اولاد ذکور بوده اند.

♦  اما در حال حاضر شما برای مطالبه سهم الارث مادر خود که نصف برادران خود ارث می برند می توانید ابتدا به شورای حل اختلاف جهت دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام کنید. در مرحله بعد اگر توانستید با خود وراث یعنی دایی یا فرزندان دایی ها به یک تقسیم نامه تراضی کنید. در غیر اینصورت تقسیم باید از طریق دادگاه به عمل آید و دادگاه باید امور مربوط به افراز و تقسیم ترکه را انجام دهد. دادگاه صالح نیز دادگاه محل آخرین اقامت متوفی می باشد. 

 

مستندات قانونی - گرفتن سهم ارث

‌ماده ۱۴۰ قانون مدنی

تملک حاصل می‌شود:

1 )‌به احیاء اراضی موات و حیازت اشیاء مباحه.

2)‌به وسیله عقود و تعهدات.

3)‌به وسیله اخذ به شفعه.
4) به ارث
ماده ۹۰۷ قانون مدنی

اگر متوفی ابوین نداشته و یک یا چند نفر اولاد داشته باشد ترکه به طریق ذیل تقسیم می‌شود: ‌اگر فرزند منحصر به یکی باشد خواه پسر خواه دختر تمام ترکه به او می‌رسد. ‌اگر اولاد متعدد باشند ولی تمام پسر یا تمام دختر ترکه بین آنها بالسویه تقسیم می‌شود. ‌اگر اولاد متعدد باشند و بعضی از آنها پسر و بعضی دختر پسر دو برابر دختر می‌برد.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید