وبلاگ

امکان فروش مال موروثی پس از فوت مالک توسط وراث

  • در رابطه با امکان فروش مال موروثی پس از فوت مالک توسط وراث باید گفت پس از فوت شخص، ترکه او به ورثه منتقل می گردد. تركه به تمامی دارايی مثبت و منفی شخص از حقوق و ديون و اموال اطلاق می شود كه محتاج تصفيه است و بايد با ادای ديون و حقوقی كه به تركه تعلق می گيرد، تصفيه صورت پذيرد تا مالكيت ورثه نسبت به تركه استقرار پيدا كند.
  • در واقع، بعد هزینه کفن و دفن میت، اگر دینی به گردن متوفی است از ماترک باید ادا شود و بعد از آن وصیت تا یک سوم ترکه و مازاد بر آن با اجازه وراث اِعمال شود و در نهایت ماترک مطابق قانون محاسبه شود.
  • بنابراین، پس از ادای دیون متوفی و انجام وصیت، ورثه در خصوص مابقی اموال مالک به نسبت سهم الارثشان مالک مشاعی می شوند.
  • باید توجه داشت که مطابق قانون امور حسبی یکی از اولین اقدامات ورثه برای اینکه بتوانند حقوق خود را نسبت به ماترک به صورت رسمی و قانونی پیگری و احقاق نموده و سهم الارث خود را دریافت نمایند، اخذ گواهی حصر وراثت یا همان تصدیق انحصار وراثت است.
  • مقصود از گواهی انحصار وراثت عبارت است از صدور تصدیقی بر محصور بودن وراث متوفی به عدد و اشخاص معین و تعیین سهم هر یک از ورثه از ماترک به جای مانده از متوفی به نحو مشترک برای وراث.
  • مرجع صلاحیتدار جهت درخواست و صدور گواهی انحصار وراثت، شورای حل اختلاف محل اقامت دائمی هر یک از متوفای مرد یا زن میباشد.
  • لازم به ذکر است که هر یک از ورثه می توانند به تنهایی به منظور اخذ گواهی حصر وراثت اقدام نمایند.
  • بنابراین، جهت انجام معامله نسبت به ملک موروثی، فروشندگان یا همان وراث باید گواهی انحصار وراثت دریافت نموده و خریدار نیز باید گواهی انحصار وراثت را رویت نموده و حتی با استعلام از اداره ثبت، نسبت به تعداد ورثه اطمینان حاصل نماید. 
  • نکته قابل توجه در خصوص خرید و فروش ملک ورثه ای وجود ورثه ی صغیر است؛ در صورتی که میان وراث صغیری وجود داشته باشد فروش ملک باید توسط قیم او صورت گیرد که برای این کار نیاز به اجازه ی دادستان می باشد.
  • بنابراین، اگر در میان وراث صغیری باشد، قیم باید اجازه ی فروش سهم الارث صغیر را از دادستان دریافت نموده و خریدار پس از رویت قیم نامه و اجازه دادستان (مجوز واحد سرپرستی دادسرا) نسبت به معامله اقدام نماید.
  • معامله نسبت به مال موروثی باید به موافقت تمامی وراث باشد چراکه تمامی وراث مالک مشاعی ملک ورثه ای می باشند و اگرچه انتقال سهم الارث به دیگران تا میزان سهم مجاز است اما ورثه نمی توانند بدون رضایت سایر شرکا (وراث) ملک را به تصرف مشتری بدهند.
  • به همین خاطر خریدار می باید برای خرید ملک ورثه ای موافقت تمامی وراث را اخذ نماید و اگر یک یا چند وراث در هنگام معامله حضور ندارند باید با وکالتنامه رسمی توسط وکیل خود مبایعه نامه را امضا نمایند. فروش سهم ‌الارث سایر ورثه بدون اجازه آن ها، قابل ابطال می باشد.
  • مدارک مهم دیگر در خرید و فروش ملک ورثه ای سند مالکيت ملک مورد معامله،مفاصا حساب ماليات بر ارث، قيم‌نامه و پايانکار شهرداری می باشد که باید توسط خریدار به دقت بررسی گردد.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص فروش مال موروثی پس از فوت مالک توسط وراث

♦  در پاسخ به پرسش شما باید گفت امکان فروش مال موروثی پس از فوت مالک توسط وراث با موافقت همه ی وراث وجود دارد. در این معامله انتقال دهنده (فروشنده) تمامی ورثه می باشند نه شخص متوفی.

♦  توجه داشته باشید که مدارک و مستندات را هنگام انجام معامله بررسی نمایید و موافقت و امضای همه ی وراث را داشته باشید چرا که بدون رضایت آن ها معامله نسبت به سهمشان قابل ابطال می باشد.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید