در پرونده طلاق به درخواست زوج با عنایت به اینکه زوجه دفاع و مقاومت خاصی در مقابل زوج نمی تواند انجام دهد و به اساس درخواست طلاق زوج ایراد و خدشه ی موثری نمیتوان وارد نمود ، تنها توجیه حضور وکیل، حفظ حقوق زوجه است. به عبارت دیگر زوجه می تواند در پاسخ به درخواست طلاق زوج بی تفاوت و منفعل باشد یا با حضور موثر و فعال حقوق قانونی خود را مطالبه نماید؛ زوج نیز متقابلاً تنها در صورت پرداخت یا تعیین تکلیف حقوق زوجه حق اجرای طلاق را خواهد داشت.
رای دادگاه - حکم طلاق به درخواست زوج
شماره دادنامه : .....
شماره پرونده : .....
مرجع رسیدگی : شعبه اول دادگاه عمومی (حقوقی )
خواهان : آقای محمود ...... با وکالت آقای ...... به نشانی : تهران.خیابان پاسداران ...... .
خوانده : خانم مهناز ..... با وکالت آقای مسعود محمدی به نشانی : میدان فاطمی-میدان گلها ........
خواسته : صدور حکم طلاق به درخواست زوج
گردشکار - خواهان دادخواستی را بشرح فوق بطرفیت خوانده تقدیم دادگاه و تقاضای رسیدگی نموده است که با جری تشریفات قانونی ختم رسیدگی را اعلام و بشرح آتی مبادرت به صدور رای می نماید .
متن رای دادگاه طلاق به درخواست زوج
در خصوص دادخواست آقای محمد ..... وکیل دادگستری با وکالت از آقای محمود ..... فرزند علی .... بطرفیت خانم مهناز..... فرزند محمد با وکالت آقای مسعود محمدی بخواسته تقاضای طلاق به استناد ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی و صدور گواهی عدم امکان سازش با عنایت به جامع محتویات پرونده از جمله فتوکپی مصدق نکاحنامه رسمی به شماره ترتیب .... دفتر رسمی ثبت ازدواج شماره ..... وجود علقه زوجیت بین طرفین محرز است دادگاه و داوران طرفین تلاش خود را جهت ایجاد صلح و سازش بین زوجین مشارالیهما معمول داشته اند که موثر نگردیده است لهذا این مرجع بلحاظ اصرار زوج به طلاق و عنایت به قاعده فقهی الطلاق بید من اخذ بالساق و مستندا به ماده ۳ قانون مدنی در اجرای ماده واحده قانون اصلاح مقررات طلاق و آئین نامه اجرایی مربوط گواهی عدم امکان سازش بین زوجین متدافعین در این پرونده صادر و اعلام می نماید که آنها از تاریخ قطعیت این دادنامه و ابلاغ آن سه ماه مهلت دارند تا به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق مراجعه و نسبت به ثبت طلاق پس از وقوع آن اقدام نمایند رعایت وجود شرایط صحت اجرای صیغه طلاق حسب مورد از جمله مراعات مفاد ماده : ۱۱۴۰-۱۱۳۵-۱۱۳۴-۱ قانون مدنی بر عهده مجری صیغه طلاق خواهد بود و طلاق با توجه به اينکه اصرار در طلاق از سوی شوهر است و با عنایت به مواد ۱۱۴۸و۱۱۴۹و۱۱۰۹و۱۱۵۲ قانون رجعی می باشد و عده این طلاق از تاریخ وقوع آن سه " طهر است.
بنابراین زوج در ایام عده اين طلاق حق رجوع به همسرش را دارد و در مورد مسائل مالی فی مابین دادگاه به تجویز ماده واحده قانون اصلاح مقررات طلاق بشرح ذیل تصمیم می گیرد:
الف- زوجه درخواست مهریه خودش نموده است و زوج دلیلی بر پرداخت آن ارائه نکرده است بنابراین زوج به استناد ماده ۲۳ قانون مدنی مکلف است به مبلغ چهار میلیون ریال وجه رایج ایران با شاخص بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که تاریخ وقوع عقد مورخه ۶ می باشد قبل از اجرای صیغه طلاق به زوجه پرداخت نماید.
ب- زوجه مطالبه نفقه معوقه را نموده است لذا طبق نظریه هثیت پنج نفره کارشناس مندرج در پرونده از تاریخ تقدیم دادخواست تا در خصوص جهیزیه زوجه در دادنامه شماره ... درپرونده کلاسه .... شعبه ۴ دادگاه عمومی حقوقی خانواده مجتمع قضائی ..... تهران تعیین و تکلیف شده است لیکن دادگاه مواجه با تکلیف نیست .
ج - اجرت المثل زوجه طبق نظریه هیات کارشناسی که مبلغ سیزده میلیون تومان تعیین شده خواهان مکلف به پرداخت آن به زوجه قبل از اجرای صیغه طلاق می باشد
د- حضانت فرزند مشترک بنام مهر شاد .... با زوج است و زوجه طبق دادنامه ۱۶۵۴ مورخه ۸٩/۱۰/۱ در پرونده کلاسه ... هرهفته به مدت۲۴ ساعت از ساعت هفده روز پنجشنبه تا ساعت هفده روز جمعه و تحت نظارت کلانتری محل سکونت فرزند مذکور نسبت به ملاقات مقرر اقدام کنند .
و ضمناً اعتبار اجرای این گواهی عدم سازش از تاریخ و قوع ابلاغ دادنامه قطعی برای مراجعه به دفتر طلاق سه ماه می باشد و اعلام می گردد رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدید نظر استان می باشد.